پروتز سینه بعد از سرطان

پروتز سینه بعد از سرطان

یکی از معضلاتی که همواره برای بانوان بعد از سرطان سینه به وجود می‌آید قرار دادن پروتز سینه بعد از سرطان می باشد. سرطان سینه یکی از بیماری‌های شایع میان بانوان است که علاوه بر درد جسمی از لحاظ روانی نیز آسیب بسیار زیادی به بیمار وارد می کند. پروتز سینه بعد از سرطان با توجه به پراکندگی بیماری در بدن و درخواست بیمار صورت می گیرد. شما باید با توجه به تجویز پزشک خود برای پروتز سینه اقدام کنید.

اینستاگرام دکتر آریانا

با داشتن اطلاعات کافی در ارتباط با پروتز سینه بعد از سرطان و همینطور آناتومی بدن خود می توانید بهترین نتیجه را دریافت کنید، بنابراین تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

پروتز سینه چیست؟

گاهی اوقات بعضی از بانوان برای زیبایی و ایجاد تغییرات در اندازه سینه خود به جراحی پروتز سینه روی می آورند. گاهی اوقات نیز به ناچار و از روی اجبار مجبور به انجام پروتز سینه می باشند. بانوانی که در پروسه سرطان سینه قسمتی از پستان خود را از دست دادند از لحاظ روحی دچار مشکل می شوند و روی به پروتز سینه می آورند.

برخی مواقع در عمل جراحی سرطان سینه به طور کامل برای پیشگیری، سینه برداشته می شود بنابراین برای بازسازی آن شخص نیازمند پروتز سینه می باشد که به دو روش انجام می شود:

  • روش اول مربوط به استفاده از پروتز های سیلیکونی می باشد. در این روش در قالب کلی سیلیکون و یا سالین در زیر پوست و عضلات زیر بافت سینه قرار خواهد گرفت. این حالت در دو مرحله انجام می شود و جراحی دو مرحله‌ای نام دارد. در جراحی اول یک بسط دهنده در زیر بافت مرتبط با پوست سینه و عضلات آن قرار می گیرد که مانند پروتز سالینی می تواند باعث کشیدگی بافت شود. بعد از گذشتن دوره نقاهت شما محلول مرتبط با سالین استریل را به بافت تزریق می کنند تا عضلاتی که روی بسط قرار داشتند دچار کشیدگی شوند و نتیجه دلخواه شما حاصل شود.
  • بعد از گذشت این مرحله هنگامی که بدن شما آمادگی دریافت پروتز را داشت بسط دهنده جدا می شود و پروتز به جای آن قرار می گیرد.
  • در روش دوم از بافت سایر قسمت‌های بدن استفاده می‌شود که به این کار فلپ پوستی نیز می گویند. در این حالت بافت مربوط به سینه از قسمتهای دیگر بدن جدا می شود و به قسمت قفسه سینه منتقل خواهد شد. جالب است بدانید که این روش بسیار روش منحصر به فرد و پیچیده می باشد و تنها پزشکان کارکشته و متخصصان پستان در این زمینه می توانند از پس آن بر بیایند.
  • با انجام پروتز سینه در قالب کلی سینه به حالت طبیعی و اول خود باز نمی گردد اما بیمار می تواند در این حالت حس بهتری به اندام خود داشته باشد.

چه زمانی نیاز به انجام پروتز سینه نیست؟

هنگامی که سرطان سینه قسمت زیادی از سینه را درگیر نکرده است و تومور به اصطلاح کوچکتر می باشد شما با مراجعه به بهترین متخصص پستان و تصمیم او می‌توانید اندازه نسبی سینه هایتان را حفظ کنید.

در این حالت دیگر نیاز به پروتز سینه بعد از سرطان نییست و دکتر متخصص می تواند با در نظر گرفتن شکل و سایز سینه شما و برداشتن قسمت قابل قبول و کم خطر سینه تان اندازه سینه ها را مناسب با خواسته شما در بیاورد.

چه زمانی نمی توان از سینه بیمار محافظت کرد؟

همانطور که در قسمت قبلی مخالف این تیتر را توضیح دادیم گاهاً تومور های بزرگ و یا شرایطی رخ می دهد که نمی توان از سینه شما محافظت کرد و پزشک مجبور به حذف بافت و تخلیه سینه می باشد.
هنگامی که چندین کانون سرطان سینه بیمار را درگیر کرده باشند و این کانون ها نزدیک یکدیگر نباشند بدیهی است که پزشک نمی تواند حجم مناسبی از سینه را حفظ کنند و مجبور به برش ان می شود.گاهاً بیماران برای کمتر کردن ریسک سرطان هر دو سینه خود را به جای بریدن یک سینه درگیری برش می دهند.
در مواردی که به صورت ژنتیکی امکان این بیماری وجود دارد و بیمار بسته به صلاحدید خود تصمیم به تخلیه سینه می گیرد.

چه زمانی برای انجام پروتز سینه بعد از سرطان مناسب است؟

انجام دادن پروتز سینه بعد از سرطان یک امر بسیار شخصی است و شما در مورد زمان آن با پزشک معالج خود باید در ارتباط باشید. شما باید موارد مختلفی را که در قسمت زیر بررسی می کنیم را در اختیار پزشک تان قرار دهید:

اطلاعاتی مانند نوع جراحی، زمان مناسب آن، انجام پروتز سینه بعد از سرطان در هر دو سینه ها و یا یک سینه.

عوامل تاثیر گذار در تعیین بهترین روش پروتز سینه بعد از سرطان

از عواملی که روی نتیجه پروتز سینه بعد از سرطان بسیار تاثیر گذار خواهد بود توجه به تیپ بدنی بیمار و همینطور بافت چربی قبلی وی است.

در ادامه، شرایط جسمی بیمار و سرعت بهبودی آن فرد بعد از پروتز بسیار روی سلامت روان تاثیر می گذارد. روند شیمی درمانی و رادیوتراپی نیز روی تاثیر کلی پروتز سینه بعد از سرطان اثر خواهد گذاشت.

نکات مهم در ارتباط با پروتز سینه بعد از سرطان

با دانستن این نکات می توانید تجربه پروتز سینه بهتری برای خود رقم بزنید و اعتماد به نفس از بین رفته خود را تا حد بسیار زیادی افزایش دهید. این نکات عبارتند از:

  • شما می توانید هنگام انجام عمل برداشتن سینه ها، پروتز سینه بعد از سرطان را نیز انجام دهید.
  • ممکن است بعد از جراحی اسکار هایی روی سینه شما باقی بماند که به مرور زمان کمرنگ تر خواهند شد.
  • سرعت بهبود شما با توجه به سابقه ابتلای شما به بیماری های مختلف و یا عادات بد متفاوت خواهد بود و شیمی درمانی و رادیوتراپی و همینطور مصرف سیگار به بیماری هایی همانند دیابت می تواند تاثیر مستقیم در این روند داشته باشد.
  • برای تجربه جراحی بهتر و گرفتن نتیجه بهتر است پروتز سینه بعد از سرطان اکیداً توصیه می شود مصرف سیگار را ۲ ماه قبل از جراحی به تعویق بیندازید.
نکات-مهم-در-ارتباط-با-پروتز-سینه-بعد-از-سرطان

آمادگی های لازم قبل از پروتز سینه بعد از سرطان

توجه داشته باشید که پزشک متخصص شما باید آمادگی هایی که برای این عمل نیاز دارید را در اختیارتان بگذارد تا شما با عمل به این دستورالعمل ها بتوانید تجربه یک عمل راحت و ساده را رقم بزنید.

این دستورالعمل ها باید شامل داروهای مصرفی شما، محل انجام عمل، دوره نقاهت، عوارض و روند درمان باشد. شما نیز به عنوان بیمار باید قبل از جراحی مصرف سیگار را متوقف کنید مصرف مکمل های گیاهی و ورزشی و ویتامین هایتان را نیز قطع کنید و دنبال یک همراه برای روز جراحی باشید.

پروتز سینه با استفاده از بافت اصلی بدن

اگر بیماری که به جراح سینه مراجعه می کند از بافت چربی بالایی برخوردار باشد و به خصوص این بافت ناحیه شکم و پایین شکم قرار داشته باشد می توانید از آن برای بازسازی سینه های او استفاده کنید.

علاوه بر موارد ذکر شده برای جراحی ترمیم سینه می توانید از عضلات پشت قفسه سینه در صورت وجود داشتن استفاده کنید. اگر حجم این عضلات به اندازه‌ای بود که قابل استفاده باشد از خودشان استفاده میشود و اگر کم بود از آنها به عنوان زیر پروتز استفاده می شود.

مشکلات پروتز سینه بعد از سرطان با بافت های بدن

باید از جمله معایب این عمل به هزینه های بالای آن اشاره کرد و همینطور بدانید که ممکن است قسمت سالم بدنتان نیز دچار عارضه‌های شود. به طور مثال هنگام انجام پروتز سینه بعد از سرطان شکم و پشت شما که مشکلی نداشته اند، دچار برش خواهد شد و زیبایی خود را تا حدی از دست می دهند. شما باید حتما قبل از انجام این جراحی با پزشک معالج خود مشورت کنید و همه حالت های ممکن را در نظر بگیرید تا در نهایت پشیمان نشوید.

کلام آخر

بدیهی است که بیمار در طول دوره نقاهت دچار خستگی ها و کبودی های ناشی از انجام عمل می باشد. توجه کنید که بعد از جراحی شما دارای محدودیت های حرکتی هستید و آنها را باید تا پایان دوره نقاهت نیز رعایت کنید. شما بعد از گذشت شش یا هشت هفته از پروتز سینه بعد از سرطان می توانید به فعالیتهای عادی خود ادامه دهید و آنها را از سر بگیرید. توجه داشته باشید که ۱ تا دوماه شما نباید رابطه جنسی داشته باشید و وسایل سنگین بلند نکنید و همینطور به دنبال ورزش های خیلی حرفه ای نباشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط