اگر تصمیم گرفتهاید که جراحی پروتز سینه انجام دهید، ممکن است شنیده باشید که پروتز سینه باید هر 10 سال یکبار تعویض شود. حقیقت این است که پروتز سینه طوری طراحی شده است که مادام العمر باشد و فقط در صورت بروز مشکل تعویض شود. پروتز سینه سیلیکونی معمولاً طول عمری بین 15 تا 20 سال دارد. اندازه و جنس پروتز، مهارت جراح، روند بهبودی و سلامت بیمار از عواملی می باشد که در هنگام عمل تعویض پروتز سینه نقش دارد.
برای درک بهتر این موضوع پیشنهاد میکنیم در این مقاله همراه ما باشید.
جراحی تعویض پروتز سینه
جراحی تعویض پروتز سینه عملی است که بعد از پروتز سینه انجام می شود. جراحی تعویض پروتز می تواند به دلیل نارضایتی از جراحی پروتز و بازسازی فرم و شکل پستان و یا اصلاح ایرادهای جراحی قبلی انجام شود. همانطور که گفته شد پروتز سینه می تواند برداشته و یا تعویض شود. اگر دلیل برداشتن پروتز سینه پارگی و شکاف در محل به وجود آید، اغلب پروتز مجدداً در همان محل قرار میگیرد. اگر برداشتن پروتز به دلیل انقباض کپسول پستان باشد، پروتز در محل دیگری (معمولاً زیر ماهیچه ) قرار میگیرد.
اگر به هر دلیلی پروتز سینه برای آزمایش ماموگرافی برداشته شود، بهتر است پروتز دیگری گذاشته نشود زیرا داشتن پروتز از تاثیر آزمایش ماموگرافی می کاهد.
پروتز سینه چگونه تعویض می شود ؟
پس از اینکه بیمار تحت بیهوشی عمومی قرار گرفت، جراح پستان با ایجاد برش در قسمتی از زیر سینه، اقدام به خارج نمودن پروتز قبلی، و جایگزین کردن پروتز جدید می نماید. این جراحی معمولاً حدود دو الی سه ساعت طول می کشد و دوران نقاهت آن نیز مانند دوران نقاهت بعد از پروتز سینه است.
چه زمانی پروتز سینه باید تعویض شود؟
تا زمانی که فرد از شکل و فرم پروتز سینه خود راضی باشد و هیچ علائمی که نشانه پارگی یا آسیب دیدگی پروتز است وجود نداشته باشد نیازی به انجام عمل تعویض پروتز سینه نخواهد بود. پروتز سینه زمانی تعویض می شود که:
عدم رضایت از ظاهر سینه
بسیاری از افراد بدون اینکه پروتز سینه آن ها دچار آسیب شده باشد، به علت نارضایتی از اندازه و یا شکل سینه خود تصمیم به همل تعویض پروتز سینه می گیرند.
تغییر نوع پروتز سینه
پروتز سینه می تواند از دو نوع سالین و یا سیلیکونی تشکیل شده است. سال ها قبل استفاده از پروتز های سیلیکونی ممنوع بود و افراد تنها می توانستند از پروتز های سالین یا آب نمکی استفاده کنند. ولی در حال حاضر با پیشرفت علم پروتزهای سلیکونی از کیفت بسیار بالایی برخوردار شده اند.
موج دار شدن و قابل لمس بودن پروتز
موج دار شدن پروتز زمانی اتفاق می افتد که پروتز دچار چین و چروک شود. در برخی موارد، این تغییرات از روی پوست نیز قابل مشاهده است. از آنجایی که بیشتر افراد به دلیل داشتن سینه های بزرگ، صاف و گرد عمل پروتز سینه را انجام می دهند، موج دارشدن برای آنان زیبا نیست.
پارگی پروتز سینه
دلیل اصلی انجام عمل تعویض پروتز سینه پارگی پروتز است. البته این مورد معمولا به صورت نادر و با احتمال بسیار پایین اتفاق می افتد. پروتز سینه چه از جنس سالین چه سیلیکون ممکن است دچار پارگی شود. در پروتزهای سالین در صورت پاره شدن پوسته پروتز که از جنس سیلیکون است.
چه کسانی به تعویض پروتز سینه نیاز دارند؟
پروتز سینه پس از مشورت با متخصص و جراح پستان مشخص می شود که نیاز به تعویض دارد یا خیر. اگرچه عوامل دیگری هم ممکن است در این مساله دخیل باشد. بسیاری از خانمهایی که کاهش یا افزایش وزن شدیدی داشتند هم نیاز به تعویض پروتز سینه خواهند داشت. از دیگر عوامل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سن
- شیردهی
- بارداری
- تغییرات وزن
- پارگی و آسیب به پروتز سینه
مزایای برداشتن پروتز سینه چیست؟
برداشتن پروتز سینه چندین مزیت دارد که شامل:
- ماموگرافی: پروتز های سیلیکونی یا سالین ممکن است در دیدن بافت سینه به وضوح در عکس اشعه ایکس تداخل ایجاد کنند. بدون پروتز، نتایج ماموگرافی شما ممکن است واضح تر باشد.
- درد: اگر انقباض کپسولی دارید، برداشتن پروتزمی تواند درد را تسکین دهد. برداشتن ایمپلنت های بزرگ و غیر استاندارد درد گردن یا کمر را کاهش میدهد.
- کاهش خطرات پارگی: برداشتن پروتز سینه خطر پارگی ایمپلنت را از بین می برد.
عوارض برداشتن پروتز سینه
عمل پروتز سینه مانند هر عمل زیبایی دیگر عوارضی به همراه دارد. برخی از شایع ترین عوارض عمل پروتز سینه می توان به انقباض کپسولی، فروکش کردن سینه ها به دلیل پاره شدن ایمپلنت، و برداشتن یا تعویض پروتز سینه به دلیل نشتی یا پارگی اشاره نماییم.
برخی از عوارض خفیف عمل برداشتن پروتز سینه عبارتند از:
- تورم غذذ لنفاوي
- نازک کردن پوست
- جمع شدن مایعات در زیر پوست( سروما)
- عفونت
- اِسکار
- عوارض ناشی از بیهوشی
- درد سینه
- جابه جایی پروتز سینه
- بی حسی نوک سینه بعد از عمل پروتز سینه
- نکروز( مرگ بافت ها)
- قابل مشاهده بودن ایمپلنت زیر پوست
آیا سینه بعد از عمل برداشتن پروتز بی حس می شود ؟
معمولا تمامی عملهای جراحی که نیازمند به ایجاد برش در سطح پوست هستند، باعث بیحسی در سطح پوست می شوند. جراحان باتجربه بدون ایجاد آسیب در ناحیه سینه جراحی تعویض پروتز سینه را انجام میدهند و معمولاً بعد از سپری کردن دوران نقاهت و حدود ۶ ماه از عمل، حس سینه بیمار باز میگردد.
کلام آخر
عمل تعویض پروتز سینه در شرایطی انجام می شود که ایمپلنت به دلیل افزایش سن، کاهش و افزایش وزن و …. دچار آسیب دیدگی شده باشد. ایمپلنت سینه نوعی جسم خارجی است که طی جراحی، در زیر عضله سینه قرار می گیرد. برای برداشتن پروتز سینه باید بیهوش شوید. این جراحی در اتاق عمل انجام می شود و پروتز قدیمی بیرون کشیده شده و پروتز جدید جایگزین می شود بعد از این عمل شما دورهی نقاهت خواهید داشت و پس از طی کردن پروسه بهبودی احساس بهتری را تجربه خواهید کرد.